2018. május 26., szombat

Szabásmint készítés máshogy


Meguntam a szokványos mérés alapján készült szabásminta készítést, mert nem boldogultam valami jól a szerkesztéssel és elégedetlen voltam így a végeredménnyel is.
Most egy új módszerrel próbálkoztam. Damasa már átesett egy ilyen merényleten, és az így kapott szabásminta alapján lett is egy fehér trikója, most pedig Milon volt a sor.

Az egésznek az a lényege, hogy egy réteg vékonyabb típusú papírzsepit tekerek körbe a testen, amelynek védelmi szerepe van, majd ezt egyszer körbetekerem folpackkal, majd celluxszal körberagasztom, különösen ügyelve azokra a területekre, amelyeken majd rajzolni fogok, pl. nyak körül, oldalt, hónaljnál stb. Erre a felső celux rétegre vékony hegyű alkoholos filccel megrajzolom a kívánt szabásmintát, annak megfelelően, hogy mit szertenék majd varrni. Milo egyik oldalára ennek megfelelően egy póló, a másik oldalára egy trikó körvonalai kerültek. Ha kész vagyok, körömvágó ollóval (jól jön, hogy kissé görbe) felvágom a rajzolt vonalak mentén az összes réteget. A papírzsepi lehullik róla, de nem is kell, marad viszont a celluxos folpack darabok. Ezeket a darabokat lefektetem egy papírlapra és körberajzolom, ebből fogok kindulni. Ha kész akkor átgondolom, hogy mit kell rajta változtatni. A vállnál és a karkivágásnál általában már nem, de az oldalbőségben, a hosszban igen stb.

Most ezzel fogok egy ideig szórakozni.

Damasa új trikója az új "csalós" módszerrel!
(Dollits D.A.D body)

 
 
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése