2017. augusztus 7., hétfő

Mire jó a BJD?

Nosztalgiából elolvastam ennek a blognak a legelső bejegyzését, amelyben én magam is azt kérdezem, vajon mire is jó a BJD?


Ennyi év után már tudok rá személyes vonatkozásban válaszolni.

 
1. Pusztán jelenlétükkel, látványukkal, jellegzetes resin illatukkal örömet okoznak.
Teljesen más érzés, ha egy BJD ül az asztal szélén, mintha bármilyen más babafajta. Nehéz megfogalmazni, hogy mitől, de attól félnek sokan tőlük. Talán túl emberiek…

Szépek, ugye?

2. Varrás
A BJD hobbinak köszönhetem, hogy elkezdtem alaposabban is foglalkozni a varrással és a sima függöny felvarrástól eljutottam oda, hogy jelmezt, nyári ruhát varrok Lánykámnak, átalakítom a saját ruháimat, s Estelnek lett végre rendes, méretben jó nadrágja.
Sokan nem értik, miért a babákra varrok, miért nem Lánykámra. Neki is varrok, de csak azután, hogy kicsiben megtanultam az alapokat, tanultam a hibákból. Szerintem jobb elrontani a szabást/varrást kicsiben, nem pedig egyből egy nagyméretű anyagot tönkre vágni.
Megjegyzem méretre szabni sokkal nehezebb, mint varrni.


 
 
3. Face-up
Kínomban kezdtem neki, de abszolút beváltotta a reményeimet. Alapjában véve megvagyok elégedve a végeredménnyel, leszámítva Damasát, aki egy igen nehéz IOS fej.
Újfajta tapasztalat ez, sok új ismerettel, de nagyon izgalmas. Mindegyik babám az általam festett face-upot viseli. Lánykámnak pedig így lett Monster High babából halott menyasszonya.


4. Modolás
Ez még nekem is új. Most először csináltam ilyet, de nagy sikerélmény volt. Ráadásul emiatt tettem szert egy Dremel 7700-as kisgépre, amivel más ház körüli apró munkákat is tudok csinálni. Nem csak a modolás, de a szerszámok, csiszolópapírok stb. terén is tapasztalatot nyertem. Sok új ismeretet szereztem, amelyet nem csak a BJD világában tudok kamatoztatni.


5. Ismeretség
Új embereket ismertem meg a hobbi miatt, s lett egy csapat, akikkel tudok olyan dolgokról beszélni, amelyek örömmel töltenek el, s elfeledtetik egy kicsit a munkahelyi és egyéb nehézségeket.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése