2018. január 31., szerda

A varrás hónapja


Igen sűrű volt ez a hónap, de ha volt alkalmam azért babáztam és varrogattam is.
Szereztem egy nagyon régi, de szuper varrással foglalkozó könyvet, reményeim szerint segít megérteni a bonyolultabb folyamatokat is, mint pl. a gallér vagy az ingujj hasíték megvarrását. Szeretném, ha a babáimnak minél jobb minőségű ruhákat tudnék varrni.

Amikor még nem nagyon varrtam, akkor azt hittem varrni a legnehezebb, aztán amikor jobb lettem, akkor azt hittem a szabásminta megalkotása a legnehezebb, de most úgy gondolom az összeállítás sokkal rosszabb egy komolyabb darabnál.
Remélem lesz idő amikor már ez sem okoz gondot.

Nagyon büszke voltam magamra, hogy végre ismerem a tű fajtákat és a cérna vastagságok számát és a méteráru boltban tudtam erről beszélni az eladónővel.

Vettem egy új varrógépet, amelyen kettő inerlock és számos új program is van.

Régi gépem, egyszerű, de nagyszerű


A még nem teljesen kiismert újonc
Nem zakatol, mint az előző gépem, hanem csak finoman surrogva varr. Szuper kis gép, de a régit is nagyon szerettem, sok mindent varrtam rajta ezért inkább megtartottam és Lánykámnak adtam. Felügyelettel megtanulta az alap kezelését és már varr is egy FNAF-os tolltartót magának. Nagyon ügyesen varrta be a cipzárt ás varrta össze a darabokat. A fejet viszont én készítettem, azt már ne akarta megpróbálni, azt hitte nem tudja megcsinálni.

FNAF tolltartó Lányka módra


Selejtezéskor találtam egy régi hercegnő babát, csupaszon. Gondoltam neki is összedobok valamit. Idő hiányában egyelőre a bugyiig és egy felsőig jutottam. Estel méretében is gyártottam egyet.  
 
 
 

 
 
 Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése