2014. augusztus 28., csütörtök

Argggggg


Sajnos barátaim nincsenek (ez már önmagában kórjelző), ezért fogalmam sincs, hogyan viszonyulnának a bjd témához. Egy biztos, a családtagok között éles kontraszt látható. Anyósom rühelli a babát, szerinte a gyerekem azért nem érzi, hogy szeretem, mert egyfolytában a babával foglalkozom. Ez már azért is nevetséges, mert pl. az elmúlt hetekben gyakorlatilag kézbe sem vettem, mert nem volt rá időm. Lazaapát is piszkálja a baba, de ő nagyrészt csak érezteti a rosszallását, néha enged meg csak magának pár beszólást. Nem is értem miért én vagyok az elmebeteg a családban, meg a pénzköltő, amikor ő többhavi fizumnak megfelelő összeget áldoz egyetlen trófeára. De biztos igaza van, mert ő „élményt vesz” (az ölés élményét) ennyi pénzért, én meg ennek töredékéért csak egy „hülyeséget”. Lányom féltékeny és tökéletesen ki is használja a babát arra, hogy sajnáltassa magát. Anyósnak előadott „anya jobban szereti a babát, mert csak vele foglalkozik.” – mondata mindent vitt hétvégén. Rohadt rosszul esett, mert egyáltalán nem igaz. Egyszerűen nem értem, hogy mi a baj azzal, hogy találtam valamit, amit kikapcsol, ami után könnyebbnek érzem magam. Miért baj, ha varrogatok, vagy fotózok, vagy cipőcskét gyártok? Nem mástól veszem el az időt emiatt, a fene egye meg. Még soha nem hangzott el olyan, hogy „bocsi kicsim, de anya most babázik.”, soha nem hanyagoltam el miatta a munkámat vagy a háztartást. Miért kellene nekem glédában állnom a nap 24 órájában?! Miért ne lehetne pár óra csak az enyém?! Ki vagyok borulva!

Kissé el vagyok most keseredve. Estel felé is vegyesek az érzelmeim. Nem is szeretnék egy újabb babát, már így is komplett hülyének néznek itthon.

 
Anyukám azért nagy meglepetés volt. Egyik hétvégén, órákon át nézegette a neten a babás képeket, még skype-on is meg kellett mutatnom Estelt. Tök jó fej, még ha csak kedvességből is érdeklődik. Másik kellemes meglepés tesóm barátja volt, aki férfi létére teljesen pozitívan állt a témához. Tesóm…hát nem is tudom, először ő is furcsállotta, és ha esetleg nem is változott azóta a véleménye, nem hangoztatja.

 

A pokolba ezzel a bjd-vel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése