2014. október 11., szombat

Próba varrás (felső ruházat)Az utóbbi időben valami csoda folytán volt még este hozzá erőm és kedvem, hogy varrjak. Miután sikerült legging nadrágot varrnom, amiről azt hittem soha az életben nem leszek rá képes, visszatért a kedvem, hogy újabb határokat feszegessek. Ez a határ pedig most a felső volt. Engem is meglepett az eredmény, mert sikerült!

 
A következő tutorial nagy segítségemre volt, mert fogalmam sem volt, hogyan varrjam össze a darabokat.
 
YouTube: How To Sew a Doll T-Shirt For your American Girl Doll  
 
Először egy régi gyermekek számára túl szexi szabású (fel is háborodtam) felsőből varrtam egy pólót. Nem Estel stílusa a póló, szerinte egy lány pólóban, főleg edzőcipővel és farmerrel tré, de próbavarrásnak jó volt, hogy egyáltalán működik-e a szabásminta, amit alkottam. Miután egészen jó lett, sőt valójában teljesen elájultam a saját ügyességemen, nekiálltam (ősz révén) legging nadrágból hosszú ujjú felsőt varrni, amely szintén próbadarab volt, nem is nagyon figyeltem oda a varrás minőségére, de ez csak a hasznomra vált, mert nem stresszeltem agyon magam és láss csodát, képes voltam szépen varrni. 
 
Másodjára lánykám régi kiselejtezett felsőjével próbálkoztam. Itt már finomítottam a szabásmintán. Ez nagyon tetszik, egyedül a minta gumiszerű anyagának varrásánál véreztem el, az nem lett tökéletes.
 
 


Estelt pedig külön meg kell dicsérnem, mert nagyon türelmes velem az utóbbi időben és egyetlen egyszer sem csípi be a kezem vagy üt meg a próbák során, bezzeg az első hónapokban…
 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése