2014. június 1., vasárnap

Előszó


 
BJD….egy ideig semmit sem mondott nekem, mint ahogy az emberek többségének sem. Nem állok neki magyarázni, hogy mit jelent ez a három betű, mert a google mindenki jóbarátja és egyébként is sokan és sok helyen, nálam sokkal jobban és szakszerűbben leírták és elemezték eme „hobbi” minden egyes részletét.

Ez a blog csupán azért létezik, hogy kiírhassam magamból mindazt, amit érdeklődés hiányában itthon nem tudok elmondani vagy megvitatni és, hogy örömködjek a Mekk Elek módjára készített dolgaimnak.

Ez a blog egy magamnak szánt irkafirka, amolyan netes napló. Senki, aki erre téved, ne számítson világmegváltó gondolatokra vagy művészi képekre és alkotásokra.

 
Végül is …csak egy bodza vagyok.



"Te mit is csinálsz ezzel?!"


 
Ez egy olyan kérdés, aminek megválaszolása előtt az ember alaposan megfontolja, hogy mit is mondjon. Elég rémtörténetet lehet hallani más bjd-sektől illetve az ember maga is szembesül az értetlen tekintetekkel és beszólásokkal.


 
Fontos tisztázni, hogy ezek nem hagyományos értelemben vett babák. Nem játszunk velük, mint a kisgyerekek, bár lehet őket öltöztetni meg módjával fésülgetni.

Ezek komoly összegekért árult, képzőművészek által készített különleges babák, amelyeket saját ízlésünk szerint lehet alakítani, egyedivé tenni így az értékük gyakorlatilag nem csökken.

Hogy ki miért veszi meg őket, változó.

 
Én személy szerint a szépségük után vágyom, ez késztet arra, hogy megszerezzem őket. Régen is szerettem a Barbie babák tökéletességét, majd a manga rajzok szépsége bűvölte el (főleg a férfi karakterek különlegessége fogott meg).

A címben szereplő kérdés azonban bennem is felmerült. Mi a fenét lehet ezekkel kezdeni, mert az nagyon izgi, hogy egy csomó pénzért megrendelek a világ másik feléről egy 60-70 centis babát, izzadva megírom angol nyelven a leveleket, s ha kell megvívok a vámosokkal, majd ne adj'isten a Magyar Posta magas szintű szolgáltatásával, miközben mindenki hülyének néz, de mi lesz azután?!

Hova teszem, és mire használom? Porfogónak egy kissé drága.

Ez egy igen jó kérdés, de majd a kiderül!

 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése